top of page
  • AKSA MAGNET

Diyamanyetiz ve Paramanyetizm

Diyamanyetik mineraller küçük bir negatif χ(m/h) değerine sahiptir ve manyetik alan tarafından hafifçe itilirler. Bunun tersine, paramanyetik mineraller küçük bir pozitif χ(m/h) değerine sahiptir ve manyetik alan tarafından zayıf bir şekilde çekilir.


Paramanyetizma, elektronların dönüşleri ile ilişkiliyken, diyamanyetizma bunların uzaydaki dağılımları ile ilgilidir. Diyamanyetizma, tüm atomların sahip olduğu bir özelliktir. Bununla birlikte, atom tek sayıda elektron içerdiğinde veya eksik elektron "shell"ine sahip olduğunda (geçiş elementlerinde olduğu gibi) elektron dönüşlerinin dengesizliği, paramanyetik etkinin toplam manyetik duyarlılığın diyamanyetik kısmını düşürmesine neden olur.


Minerallerde demir içeren yapılar paramanyetiktir. Bununla birlikte, demir içermeyen paramanyetik mineraller vardır.


Manyetik duyarlılıktaki farklılıklar, yüksek yoğunluklu manyetik separatörler(örneğin AKSA MAGNET - YMS) kullanarak ayırmayı sağlamak için yeterlidir.



Son Yazılar

Hepsini Gör

AKSA FLUID BED SEPARATOR

AKSA FLUID-BED SEPARATÖR, malzemeyi sınıflandırmak ve ayırmak için temel fizik prensiplerinden yararlanarak akışkan yatak, ultrasonikasyon ve elektromanyetizma teknolojisini kullanır. Günümüzde minera

bottom of page